Story cover of author OhJihunnie

LGBT

Full

16-03-2018

B.L.I.N.D | O.S.H+ P.C.R (Malay Fanfic) (COMPLETE)

1,437 likes / 12,246 reads
Cast: APink Chorong
Exo Sehun

Akibat kemalangan yang tidak diingini, satu keupayaan untuk Chorong hilang dalam sekelip mata. Hidupnya dilalui dengan kegelapan.

Dia sering dibuli oleh pelajar lain. Tapi pada satu hari, seseorang telah selamatkannya dari gangguan itu. Sehun. Tapi Chorong tak mampu melihat wajah lelaki itu.

Ketika usia meningkat dewasa, Chorong mendapat sepasang mata yang baru tetapi setelah boleh melihat Sehun telah menghilangkan diri. Dia berusaha untuk mencari Sehun untuk berterima kasih. Namun begitu, seusatu lain yang tidak diingini telah berlaku. Apakah ia??
Kalau nak tahu, bacalah ff niπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
May be you like?

mikotheworld

36,948 0 32

❝ putting on our spell, we are medeis! ❞ medeis oc kpop girl group. by mikotheworld, 2020.

sweetiftisour

56,490 0 69

Pinggang ramping dia aku lepas dan tanpa menghiraukan muka tergamam bercampur pucat lesi dia, aku menyambung lagi. "Tidur dengan aku, Byun Hyuna. Jangan degil. Bila aku kata aku tak berkahwin untuk bercerai, aku betul-betul maksudkannya. Dan kalau ditakdirkan kau kena jadi isteri aku sampai aku mati, hah caner? Katakanlah aku mati masa umur aku sembilan puluh enam tahun, takkan kau nak aku tidur di sofa sampai umur aku macam tu kot?" Aku diam sekejap untuk buat pengiraan. Sembilan puluh enam tolak dua puluh empat erm... "....tujuh puluh dua tahun!? Wohoaa! Kau fikir aku setuju nak tidur atas sofa selama tujuh puluh dua tahun tu?" *** Dia Byun Baekhyun... Sukakan kebebasan dan tak suka komitmen! Dan istilah "jumpa perempuan -jatuh cinta - berkahwin - dikurniakan anak2 yang comel - to have a happy family - then live happily ever after" memang TAK PERNAH wujud dalam kamus hidup dia. Sebab... Byun Baekhyun yang ini adalah jenis lelaki yang SAAANGAT bencikan komitmen. TAPI! Tapi... suatu hari perkara yang dia tak pernah bayangkan telah berlaku. Satu-satunya abang kandung dia telah meninggal dunia secara mengejut. Dan pemergian abangnya telah meninggalkan dua WASIAT yang sangat besar untuk dia. SATU... Syarikat perniagaan milik keluarga Byun. DUA... Tiga orang anak yang masih kecil. Dan dia hanya mampu ternganga hebat bila tuan peguam peribadi abangnya suruh dia buat pilihan. Samada berkahwin dengan pilihan abang dia atau dia akan hilang hak penjagaan ke atas anak-anak buahnya kepada rumah anak-anak yatim. Walaupun dia bukan jenis bapa saudara yang mithali tapi untuk tengok darah daging dia sendiri dijaga oleh orang lain... dia tak pernah terlintas. Tapi untuk berkahwin dengan perempuan yang dia tak pernah kenal dan dia memang jenis tak sukakan komitmen... pun dia tak pernah terniat. Dan lepas tu apa perlu dia buat?

yourfilter06

7,270 0 42

"Kalau awak kata takdir kita memang dah ditetapkan sebelum kita lahir lagi, macam mana pulak dengan orang-orang yang bunuh diri tu?" - Taehyung "Takdir dan qada' qadar sama maksud. Qada' dan qadar terbahagi kepada dua. First, qada' dan qadar yang memang tak boleh diubah. Contohnya jodoh saya adalah awak. Itu memang telah ditetapkan. Yang kedua, qada' dan qadar yang boleh diubah melalui usaha. Contohnya, awak dah dilahirkan dalam keadaan tiada agama tapi awak usaha untuk mendalami ilmu Islamiah. Tapi orang-orang yang bunuh diri memang tidak disukai Allah sebab Allah masih beri dia peluang untuk teruskan hidup melakukan amal tetapi dia memilih untuk tinggalkan segalanya" - Erina start : 20/10/2020 end :

AmalinAishah4

7,163 0 12

Seorng gadis bernama Park Hyeji.. orang ramai panggil dia Hyeji. Dia geram setiap kali dia ke sekolah ade je group popular sekolah dia ni suka kacau dia iaitu group EXO. Nak tahu kisah nye... tunggu ape lagi bacalah smpai part terakhir... Harap readers sekalian suka dengan cerita ni.. Selamat membaca πŸ™†πŸ˜Š

jnlskweens

40,376 0 23

As the vampire alpha, Ruby Jane has got it all. She's found her mate, built an empire and protected her clan. All of these changed when the war between vampires and werewolves took the love of her life, Pranpriya. One hundred years later and a new identity as Jennie Kim, the alpha is as ruthless as ever. She will get rid of anything and everything that blocks her path in destroying the creatures that took her mate. Jennie never thought it would be possible for her to feel anything, or fall in love again, until she met Lisa. Lisa Manoban is an orphan. She's lived all her life, mostly alone. Despite the struggle of having no family,Lisa remained kind. What will she do when a possessive vampire decides to keep her. "For a hundred years, I was in the dark without you. Now you are here again, i'm never losing you for the all eternity "

taespresso-

11,646 0 19

Salah ke aku cintakan dia? Sebab aku nerd? Sebab aku hodoh? Sebab aku miskin? Dude! Tu semua harta dunia. Aku ada sebab sendiri. Aku bukan suka suki jadi nerd.

jendeuki_23

137,164 0 63

When the popstar having a peaceful life not until a little girl suddenly came into her life

SpooningTwice

142,950 0 87

-Not A Real Person- Started: 2020-02-08 Universe 3 (COVID irradiated in July): Male solo, EXO

jkshlv

12,246 0 41

Mencari yang ikhlas bukan senang. Bila ada yang sanggup menghargai, maka jangan dilepaskan. Tuhan sentiasa ada pengakhiran yang baik untuk seluruh umat-Nya. Kita hanya perlu bersyukur. - Hello Angel - KISAH INI HANYALAH REKAAN SEMATA-MATA DAN TIADA KAITAN DENGAN YANG HIDUP MAHUPUN MATI . MOHON PEMBACA SEKALIAN TIDAK TERBAWA SAMPAI KE ALAM REALITI KERANA INI HANYALAH SEBUAH IMAGINASI SEORANG PENULIS . BERFIKIR DAHULU SEBELUM MEMBUAT ANDAIAN . SEKIAN , TERIMA KASIH .